Vaccinera dig!Det har varit enormt mycket prat om Svininfluensan på senare tid och speciellt ifall man bör vaccinera sig eller inte. Jag tycker att det är ett självklart ja. Jag har vaccinerat mej och det känns bra att ha gjort det, Visst får man feber och lite förkylning, Men hellre det än att få magont, muskel - huvudvärk, diarre, kräkningar och andnings problem.

Här är, enligt mig, några anledningar till varför man bör vaccinera sig:

- Din egen skull. Du vet inte själv hur sjuk du kommer att bli. Även om du nu inte har en Hjärt- och Lungsjukdom, diabetes eller andra besvär så är inte det en garanti för att du kommer lätt undan.

- För andras skull. Svininfluensan har extremt hög smittorisk och även fast du tvättar dig själv noga och inte skakar andras händer så fastnar även viruset på ytor du rör och kan stanna i flera dagar. Många får inte riktigt lika allvarliga symptom som jag men att det skulle vara som en vanlig förkylning är en lögn, enligt min läkare. Även om du själv inte blir allvarligt sjuk så är det väldigt onödigt att utsätta andra i din omgivning för samma sak som jag fick uppleva.

- Det är gratis. Du betalar absolut ingenting för din spruta. En del påstår nog att sprutorna är dyra för staten men om man alla skulle hoppa över att vaccinera sig, skulle dem totala kostnaderna för samhället kraftigt överstiga den summa som skulle gälla ifall alla vaccinerade sig. Detta i form av människor som missar arbetet, mediciner och kostnaden för att ligga över på sjukhus för en enskild person kostar staten femsiffriga belopp varje natt man är inlagd.

- Biverkningarna är relativt få. Nu stämmer det till viss del att vaccinet inte är hundraprocentigt testat på gravida men man har ändå inlett vaccination av den målgruppen och än så länge har man inte märkt några större biverkningar. Febern och illamåendet som många pratar om, kan man få av vilka vaccin som helst.

- Ingen kan väl ha missat den stora nyheten om tjejen som går baklänges på grund av "vaccinet"? Det finns inget som tyder på att det skulle vara vaccinet som orsakade den sjukdomen och for all we know, så kan det lika gärna vara ett PR-trick á la USA.

Några myter:

- "Kvicksilvret i vaccinet kan orsaka nervskador". Det finns mer kvicksilver i fångad fisk än i vaccinet. Ni löper alltså större risk att skadas av att äta vanlig fisk än vaccinet. Mängderna är nämligen mikroskopiska och i princip obefintliga.

- "Hajfett från utrotningshotade hajar". Mängden hajfett är enormt liten och tas inte från utrotningshotade arter. Alltså kommer inte bestånden påverkas av att ni vaccinerar er.


Så iväg med er och vaccinera er nu, för eran och era medmänniskors skull!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback